VRIESKOU VS. CV-KETEL

Als het erg koud is en vriest draait uw Cv-ketel overuren. Het huis moet warm genoeg blijven om de kou weerstand te bieden. Dat betekent dat uw ketel, radiatoren en thermostaat optimaal moet functioneren.

Daarom is het belangrijk om, vooral bij extreem koud weer, hier alert op te zijn. Merkt u dat uw huis niet genoeg warmte geeft of ondervind u problemen met uw Cv-ketel, radiator of thermostaat?

Tip: controleer vooral bij extreem koud weer de stand van uw Cv-ketel, check of uw radiatoren allemaal nog voldoende warmte afgeven en test of uw thermostaat goed werkt.

VRIESKOU VS. WATERLEIDINGEN

Bij extreem koud weer en vrieskou kunnen waterleidingen en kranen bevriezen. Of vast komen te zitten. Waardoor ze niet meer werken en er geen water meer stroomt. Dat kan grote problemen opleveren.

Niet alleen binnen en in koude ruimtes. Maar vooral buitenkranen en buitenleidingen zijn hier gevoelig voor. Daarom is het belangrijk om hier bij extreem koud weer alert op te zijn. 

Tip: controleer vooral bij extreem koud weer uw waterleidingen en kranen. Werken deze nog? Bedek eventueel uw buitenkranen/buitenleidingen om minder kans op bevriezing te krijgen. Sluit evt. uw watertoevoer naar buiten af?

CV- KETEL WATERDRUK:

Vaak wordt er te lang gewacht met het bijvullen van uw cv-ketel. De waterdruk is dan te laag. Dit merkt u als bijvoorbeeld het water niet goed warm wordt of in de winter als de verwarming niet goed warm wordt. 

Als de cv-keteldruk niet het juiste niveau heeft kan het voor uw cv-installatie grote risico's met zich meebrengen. Controleer daarom regelmatig de druk en vul tijdig bij. Of laat tijdig bijvullen door een erkend specialist.

Tip: Controleer dus regelmatig de waterdruk en vul tijdig bij!

Onze diensten

loodgieterswerk

Festen Installatiebedrijf levert en installeert volledige waterleidinginstallaties en verzorgt tevens uitbreidingen op bestaande systemen.

Denk hierbij aan het plaatsen van een buitenkraan, vervangen van een keukenkraan, installeren van een thermostatische badkamerkraan, etc.
Lees verder

CENTRALE VERWARMING

Festen Installatiebedrijf levert en installeert complete verwarmingssystemen voor particuliere toepassingen (CV ketels en radiatoren) en voor bedrijfstoepassingen (gasheaters). Hiervoor maken we gebruik van gerenomeerde merken zodat de prijs/kwaliteit verhouding uitstekend is.
Lees verder

SANITAIR

Festen Installatiebedrijf levert en installeert tevens complete toiletten en badkamers: van wastafel, closet tot whirlpool.

U heeft keuze uit honderden artikelen uit het assortiment van onder andere Sphinx en Villeroy en Boch. We leveren toiletten en badkamers in alle kleuren en stijlen en voor elk budget.
Lees verder

WARMTEPOMP SYSTEMEN

Een warmtepompsysteem is een soort van verwarmingssysteem waarmee de energie wordt onttrokken uit natuurlijke warmtebronnen (zoals bijvoorbeeld grondwater). De energie kan worden gebruikt voor als verwarming in de winter en als koeling in de zomer.
Lees verder

AIRCONDITIONING

Mensen voelen zich prettig bij een bepaalde temperatuur en vochtigheidsgraad en leveren daarbij de beste prestaties. Met de airconditioning die we leveren zorgen we voor een constante temperatuur.
Lees verder

VERWARMING

Bij het kiezen van een verwarmingselement voor uw woning kunt u kiezen uit een radiator of een convector. Een radiator geeft zijn warmte af door directe straling in de ruimte. 
Lees verder

Heeft u een vraag of wilt u een prijsopgave?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op
Contactformulier

Onze contactgegevens

Kelvinstraat 47
6601 HH WIJCHEN
Nederland
KVKnr: 10144515
024-6414389

Aanmelden nieuwsbrief


Festen op Social media

YourBoost.nl
envelope-ophone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram