VRIESKOU VS. CV-KETEL

Als het erg koud is en vriest draait uw Cv-ketel overuren. Het huis moet warm genoeg blijven om de kou weerstand te bieden. Dat betekent dat uw ketel, radiatoren en thermostaat optimaal moet functioneren.

Daarom is het belangrijk om, vooral bij extreem koud weer, hier alert op te zijn. Merkt u dat uw huis niet genoeg warmte geeft of ondervind u problemen met uw Cv-ketel, radiator of thermostaat?

Tip: controleer vooral bij extreem koud weer de stand van uw Cv-ketel, check of uw radiatoren allemaal nog voldoende warmte afgeven en test of uw thermostaat goed werkt.

VRIESKOU VS. WATERLEIDINGEN

Bij extreem koud weer en vrieskou kunnen waterleidingen en kranen bevriezen. Of vast komen te zitten. Waardoor ze niet meer werken en er geen water meer stroomt. Dat kan grote problemen opleveren.

Niet alleen binnen en in koude ruimtes. Maar vooral buitenkranen en buitenleidingen zijn hier gevoelig voor. Daarom is het belangrijk om hier bij extreem koud weer alert op te zijn. 

Tip: controleer vooral bij extreem koud weer uw waterleidingen en kranen. Werken deze nog? Bedek eventueel uw buitenkranen/buitenleidingen om minder kans op bevriezing te krijgen. Sluit evt. uw watertoevoer naar buiten af?

CV- KETEL WATERDRUK:

Vaak wordt er te lang gewacht met het bijvullen van uw cv-ketel. De waterdruk is dan te laag. Dit merkt u als bijvoorbeeld het water niet goed warm wordt of in de winter als de verwarming niet goed warm wordt. 

Als de cv-keteldruk niet het juiste niveau heeft kan het voor uw cv-installatie grote risico's met zich meebrengen. Controleer daarom regelmatig de druk en vul tijdig bij. Of laat tijdig bijvullen door een erkend specialist.

Tip: Controleer dus regelmatig de waterdruk en vul tijdig bij!

Onze diensten

Heeft u een vraag of wilt u een prijsopgave?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op
Contactformulier

Onze contactgegevens

Kelvinstraat 47
6601 HH WIJCHEN
Nederland
KVKnr: 10144515
024-6414389

Aanmelden nieuwsbrief


Festen op Social media

YourBoost.nl
envelope-ophone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram